pátek 15. března 2013

Závěrečné zhodnocení problematiky cukru, lihu a podobných provozů.

Obr. Schematický řez, umístění komplexu  do slotu

Po konzultacích s výrobcem cukrovarů i s nezávislým odborníkem z VŠCHT je nutné konstatovat problematičnost situování nového cukrovaru do Zbraslavi. Obzvláště s ohledem na ekologické dopady na okolí cukrovaru tj. naše území lomu toto téma opouštím. Musím říci, že s úlevou. Ač je technologie výroby cukru a následně i lihu velmi zajímavá, jde o velmi složitý proces, jehož zvládnutí -slovy technologa ve firmě vyrábějící cukrovary- vyžaduje dva roky studia. A jen velmi těžko lze navrhovat takovýto provoz bez jeho plného porozumění. Dle mého názoru toto není práce architekta. Rovněž velmi problematické je z mnoha důvodů samotné navrhování provozu "do výšky" -v našem případě do úzkého vysokého slotu. Vracím se tedy ke své první myšlence -SPORTU.

Žádné komentáře:

Okomentovat